Mijn naam is Juliette Spies en ik ben praktijkhouder van Logopedie De Lijn en behandelend logopedist.
In 1993 ben ik als logopedist afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht. Direct daarna ben ik gaan werken voor een GGD. Wekelijks bezocht ik scholen voor regulier- en speciaal basisonderwijs. In die tijd is mijn interesse ontstaan voor jonge kinderen die ik ‘puzzeltjes’ noem. Kinderen bij wie naar meer gekeken moet worden dan alleen de spraak- en taalontwikkeling. Steeds meer ging ik ervaren hoe belangrijk het is dat de ouders of verzorgers van de kinderen deelnemen aan de therapie.

In 2002 kwam ik dienst bij een organisatie die gespecialiseerd is in Totale Communicatie. In die periode heb ik ervaren hoe belangrijk het inzetten van onder andere gebaren is, als kinderen niet zo makkelijk tot spreken komen.

Inmiddels ben ik me gaan specialiseren en/of heb ik veel ervaring opgedaan in de behandeling van:
* Kinderen met Downsyndroom
* Hele jonge kinderen met eet-/drink-/spraak-/taalproblemen.

Begin 2008 startte ik Logopediepraktijk Nieuw Rijswijk, zoals de praktijk tot 1 juli 2017 heette. De praktijk groeide al snel uit tot een logopediepraktijk voor kinderen met twee locaties.
Ik ben geregistreerd Prelogopedist en Sensorische Informatieverwerkings Therapeut

Als logopedist word je voor heel veel verschillende gebieden opgeleid. Het hangt af van de plek waar je komt te werken, in welke gebieden je meer en meer ervaring op doet. Mijn ervaring ligt in de behandeling van jonge kinderen en het begeleiden van hun ouders als de problematiek wat ingewikkelder is.

Logopedie De Lijn is opgezet om ook déze kinderen een plek voor eerstelijns zorg te bieden. In een gezondheidscentrum met huisartsen, ergotherapeuten, (kinder)fysiotherapeuten en diëtisten, denk ik dat we de puzzel zo compleet mogelijk kunnen maken.

Ik zie u graag terug in de praktijk!

Juliette

 

Kwaliteitsgeregistreerd tot 01-09-2027  in het Kwaliteitsregister Paramedici nr. 69900418291